Sebelum tu nak cerita sikit pasal Cloud Bread ni. Macam ni rupe Cloud Bread tu:
![]() |
Cloud Bread |
Macam mana cara penyimpanan / storage Cloud Bread ni?
- Boleh simpan macam simpan roti yang kite biase beli kat kedai tu. Simpanan cara biasa ni boleh tahan selama 3 hari.
- Kalau nak simpan dalam fridge boleh tahan 7 hari, keluarkan dari fridge then biarkan sebentar sebelum toast.
Bahan-bahan
- 3 biji telur - asingkan telur kuning
- 3 sudu makan cream cheese
- 1/4 atau satu sudu kecil baking powder - atau cream of tartar
Cara-cara
- Panaskan oven pada suhu 150 degree celsius
- Asigkan telur kuning dan campurkan bersama cream cheese.
- Dalam bekas yang berasingan campurkan baking powder bersama telur putih dan pukul or guna mixer sehingga fluffy.
- Dengan berhati-hati campurkan telur kuning dan cream cheese tadi kedalam bancuhan putih telur yang dah fluffy ni. Kenapa perlu hati-hati sebab kita tak nak rosakkan fluffy putih telur tu.
- Buat dengan hati-hati dan dengan pantas sebab untuk elakkan bancuhan jadi cair.
- Ambil sudu dan letakkan dalam tray ikut la besar mana pun. Jangan lupe lapik dengan baking sheet dulu.
- Then bakar selama 17-20 minit.
Cadangan nak makan macam mana Cloud bread ni?
Boleh dimakan macam roti bakar or seperti ni:
No comments:
Post a Comment